Mommotti 140 «Seaspin»

Όποιος αγαπά το ψάρεμα του λούτσου τότε σίγουρα θα αγαπήσει και αυτό το πανέμορφο ιταλικό τεχνητό. Ο κατασκευαστής το προτείνει για το ψάρεμα των μεγάλων μεσογειακών barracuda τον κοινώς σε εμάς λούτσο αλλά και για το ψάρεμα του λαυρακιού.

Το μήκος του ούτως η άλλως μας εμπνέει σίγουρα ασφάλεια από τα κοφτερά δόντια του λούτσου ενώ το βάρος του μας επιτρέπει να επιτύχουμε μεγάλες αποστάσεις βολής.

Το Mommotti είναι slow sinking δηλαδή βυθίζεται αργά και έτσι μπορούμε να το ψαρέψουμε σε όλο το βάθος του τόπου που θα επιλέξουμε.

Η πλεύση

Το mommotti επιλέγω να το ψαρέψω συνήθως σε βαθιά λιμάνια. Αφού κάνω την βολή μου το αφήνω να κατέβει σχεδόν μέχρι τον βυθό και μετά του δίνω την πλεύση που θέλω. Η φυσική του κίνηση βγαίνει με συνεχόμενη ανάκτηση «slow retrieve» και δίνει μια έντονη  wobbling παράλληλα με μια ελαφρά rolling κίνηση.

Το ψάρεμα του λούτσου θέλει το τεχνητό να πλέει αργά έτσι και εμείς θα προτιμήσουμε την slow retrieve ενώ θα κάνουμε και κάποια jerks ώστε να προκαλέσουμε ακόμα περισσότερο τα θηράματα μας.

Type : slow-sinking jerking minnow, long casting.

Lenght :140 mm.

Weight : 16 gr.

Σχολιάστε