Sayoris «Little Jack»

Η αλήθεια είναι ότι με την πρώτη ματιά δεν με κατέκτησε αλλά πολύ αργότερα όταν άρχισαν να ανοίγουν τα στόματα και να ανεβαίνουν φωτογραφίες ψαριών που πιάστηκαν με αυτό το τεχνητό όχι μόνο μπήκα στον πειρασμό να το πάρω αλλά στην πορεία των ψαρεμάτων μου αν δεν το είχα μαζί μου ένιωθα ότι δεν πήγαινα για ψάρεμα.

Ίσως να σας φανούν υπερβολικά όλα αυτά αλλά όσοι το έχουν δοκιμάσει και το έχασαν ζούσαν μια στερητική κατάσταση μέχρι να έρθει η νέα εισαγωγή.

Αυτό το τεχνητό μιμείται την ζαργάνα αλλά εμένα προσωπικά με έχει μπερδέψει γιατί πολλές φορές δίπλα σε έναν λουτσο μοιάζει το μικρό του αδελφάκι.

Έχει κάνει πραγματική θραύση στους λούτσους και τα λαβράκια ενώ ικανοποιητικά αποτελέσματα θα υπάρξουν στους κυνηγούς και τα γοφαρια που υπάρχουν καταγραφές και χαμένες συλλήψεις.

Δοκιμή βολής

Με τα19 γραμμάριαβάρους που έχει αυτό το τεχνητό θα δώσει ικανοποιητικές αποστάσεις βολής αλλά μερικές φορές σε άτσαλη βολή θα χάσει μέτρα. Αυτό κυρίως οφείλεται στον κρίκο σύνδεσης με την μάνα που βρίσκεται στο κεφάλι του τεχνητού αλλά και την απώλεια κέντρου βάρους. Έτσι λοιπόν για να έχουμε καλά μέτρα βολής θα πρέπει να του δώσουμε σωστή αεροδυναμική κλήση κατά την βολή με το καλάμι μας.

Κατά την βύθιση 

Το sayoris είναι αργά βυθιζόμενο τεχνητό με ουδέτερο κέντρο βάρους έτσι λοιπόν όταν πέσει στο νερό μπορούμε να του δώσουμε την βύθιση που επιθυμούμε εμείς. Αν κατά το πέσιμο στο νερό δεν το τραβήξουμε καθόλου αυτό θα ξεκινήσει μια αργή κάθετη rolling βύθιση ενώ αν κάνουμε ένα απαλό jerking αυτό θα αρχίσει να κατεβαίνει πιο γρήγορα με το κεφάλι διαγώνια και κλήση περίπου 45 μοιρών.

Κατά την πλεύση 

Αφού λοιπόν κάνουμε την βολή μας και το αφήσουμε να βυθιστεί όπως και όσο επιθυμούμε μπορούμε να του δώσουμε τις ακόλουθες πλεύσεις. Όλοι έχουμε δει την πλεύση της πραγματικής ζαργάνας όταν δεν είναι κυνηγημένη. Κολυμπά αργά και κάνει παύσεις αυτό θα το πετυχουμε τραβώντας αργά το τεχνητό μας και κάνοντας που και που μικρά jerking. Αν θέλουμε να δώσουμε την αντίληψη στον θηρευτή του ότι τον έχει καταλάβει θα τραβάμε πιο γρήγορα και συνεχόμενα «retrieve» ενώ αν θέλουμε να του δώσουμε την πλεύση του αγχωμένου θα το δουλέψουμε με «twitching» με εναλλαγές «fast retrieve».

Type: Slow Sinking Minnow (Αργή βύθιση)

Target Fish: Λούτσος Λαβράκι Κυνηγός Γοφάρι

Weight: 19g

Length: 15,5cm/155mm

4 comments

  1. Ποιο χρωμα ειναι προτιμοτερο γενικοτερα??κ ειδικα για λουτσους??

Σχολιάστε